יום שלישי, 29 ביולי 2014

עוגיות שקדים-שזיפים טבעוניות

נכון שבתמונה יש 4 שזיפים, אבל במתכון משתמשים רק בשלושה!

זה מאד משונה
להיות על פסגה של הר
באמצע פאקינג איסלנד
ולקבל הודעות בוואטסאפ המשפחתי
של מה-שלומכם-אחרי-אזעקה.

אז כן,
קשה להתנתק מהמדינה
גם כשאתה במקום 
הכי לא ישראלי שיש.

וכמה ימים אחרי שחזרנו
המתח עשה את שלו
וקרסתי למיטה עם חום גבוה.


עכשיו,
אני מחזיק מעצמי בלבוסטע
ובפרט, כשאני חולה.
למה, מה אני?
אחד מהגברים הטיפוסיים האלה
שחושבים שהם הולכים למות
מכל אפצ'י קטן?

הרי פעם אחת
אפילו צעדתי ברגל לאחותי!
מרחק של עשר דקות הליכה!
עם שלושים ותשע מעלות חום!
(אולי שלושים ושמונה)
עם סיר מלא בקובה!
מעשה ידיי להתפאר!
רק בגלל שלא היה לי גז בדירה!
בלבוסטע!!

לא הפעם.

הפעם הייתי שטיחון אמבט בצבע ירוק-בית-חולים.
סמרטוט מעוך.
ושיגעתי את אורי המסכן
חזור ושגוע.

וכל מה שאכלתי מדי יום
זה ביצה קשה בבוקר,
מרק של אורי בערב
ושלושה שזיפים.

מה יש לי משזיפים?

  
כשהיינו ילדים,
היינו מתחרים
מי יצליח לצום את כל הצום של יום כיפור.
ולכן אני,
תחרותי שכמותי,
התחלתי לצום בגיל שמונה.

אבל שנתיים אח''כ
נשברתי
והייתי כה חלוש ומסכן
שהייתי חייב לשבור את הצום.

אבל מכיוון שילדים מאמינים
מאד מפחדים
להכעיס את אלוהים
לא ידעתי אם מותר לפרוס לחם ביום כיפור.
(סוגיה כבדת משקל, תודו)
וכך יצא שכל מה שאכלתי
זה שזיפים.

אין על שזיפים.

אני הראשון שיודה שהעוגיות האלה קצת משונות. קודם כל, הן רכות, לא קריספיות. ובביס הראשון אתם עלולים לחשוב שהן קצת ספגו לחות. אבל לא ולא! אם תתמסרו לביס הראשון עד סופו, טעם חמצמץ-שזיפי יתפשט לכם בפה, ואו אז תבינו – זו עוגיה מעולה!

רכיבים:
1 כוס שקדים
2 כוסות קמח (אני שמתי 1 כוס מלא ו-1 כוס לבן)
חצי כוס סוכר (אני שמתי דמררה)
1/2 כוס שמן קוקוס (במצב הנוזלי. אצלי הוא היא מוצק-רך, ושמתי 4-5 כפות צנועות)
3 שזיפים (רצוי אלה האדומים מבפנים)
קורט מלח

אופן ההכנה:
1.      מחממים תנור ל-180מעלות
2.      טוחנים במעבד מזון את השקדים עם הסוכר עד שנהיה דק
3.      מעבירים לקערה, מוסיפים קמח ומלח ומערבבים היטב
4.      טוחנים במעבד מזון את השזיפים (עד למצב של שייק) ומוסיפים לקערה
5.      מוסיפים את שמן הקוקוס לקערה ולשים היטב עד שנהיית עיסה אחידה ומעט דביקה.
6.      יוצרים את העוגיות. אפשר כדורים או רצועות, אני עשיתי חישוקים – לוקחים גוש קטן, לשים קצת בידיים, מרדדים בידיים לגליל ומחברים את שני קצוותיו יחד. אם העיסה רכה מדי (כי שיחקתם עם המינונים. גם לי זה קרה באחת הפעמים. לא נמות מזה) - אפשר פשוט להכין כדורים בשתי כפות.
7.      אופים כ-30 דקות. העוגיות יהיו עדיין רכות למגע, אבל השכבה החיצונית שלהם תרגיש יבשה. מצננים.