יום חמישי, 30 באפריל 2015

קארי כופתאות דלעת



העדות היחידה
לילדה הראשונה
שהייתי מאוהב בה
אי פעם בחיי
היא תמונה אחת מפלילה.

איכשהו
אף אחד בכלל לא זוכר
שהיתה קיימת
סיוון הג'ינג'ית
מהמושב השכן

אבל אותה תמונה
מאששת את הזכרון
ממסיבת סוף השנה של הגן,
כשהתעקשתי שאני ואמא שלי
נשב לידה והאמא שלה.

ובתמונה
אני
בחיוך מאוזן לאוזן
מישיר מבט
למצלמה של אבא.
לידי, סיוון הנכספת
הג'ינג'ית העלומה
מסתכלת
לצד השני של החדר.
ומאחוריי, אמא שלי
מבואסת,
כי הושבתי אותה
ליד אשה שהיא לא מכירה.

במרוצת שנות ההתבגרות שלי
היו עוד כמה התאהבויות
שחלפו בקול ענות חלושה,
שלא לומר מטופשה.

כמו ההיא שאהבתי
בכיתה ה'
עד שקיצצה את שיערה
לתספורת פטריה.

או ההיא שאהבתי
בכיתה ו'
עם שיערה הבלונדיני
ועיניה הכחולות החולמניות
עד שניגשה לדבר איתי
והקול שלה נשמע לי
ברווזי.
(נו, כולנו היינו ילדים טפשים פעם!)

והרבה אחר כך
בגיל 17
היה הבחור ההוא
שנפלתי בקסמיו.
וחשבתי שהגבה המחוברת שלו
זה הדבר הכי חמוד בעולם.
אבל איכשהו
אף פעם לא זכרתי
איך קוראים לו.
אז הייתי מחייך אליו
כמו אל השמש
וממש מקווה שלא אידרש
לקרוא בשמו.

(נו, כולנו היינו נערים טפשים פעם!)

כנראה שלקח לי
הרבה זמן להשכיל
כי לאורי שלי הגעתי
רק בגיל שלושים.
ולא שלא רציתי וחיפשתי
אבל הדרך לנסיך
תמיד רצופה בצפרדעים.

כולל ההוא
שנורא התלהב ממני
באינטרנט
ואז פתאום נעלם
אחרי ששמע בטלפון
את קולי
(הברווזי?).

ואיזה מעצבן זה
כשהקלישאות נכונות
כמו
"כשזה זה, אז יודעים שזה זה".
(טוב, ספציפית כאן זה דווקא שימח).

כי באמת עם אורי
די מהר לתוך הדייט הראשון
ידעתי ש
יש מצב ש
חמסה חמסה
נראה לי ש
טפו טפו טפו
אולי הפעם
אינשאללה
דווקא ייצא משהו.
יש מצב שזה זה.

ובאמת זה היה זה.

ומה זה משנה
אם כבר היו בעברי
שני בחורים
שעליהם אמרתי
"איתו אני אתחתן"!
כי בסוף התברר
שהם היו רק חצי זה.
ובעיקר
הם לא שמו עליי כזה.

והיתה לי חברה
שאמרה לי תמיד:
אין דבר, דודו,
אם הלכה הרכבת,
תבוא אחת אחרת עם מזגן.

והיא צדקה.
כי בסוף הגיעה
כזאת רכבת!
עם מזגן! מושבים מרופדים!
ווייפיי חינם! ובופה חופשי!

אין מה לעשות,
כשזה זה, זה זה.
חמסה!

אין אורז בתמונה, אבל תגישו את זה על אורז! לבן!
היום אני ואורי הנסיך עוזבים את דירתנו המשותפת הראשונה לטובת דירה גדולה יותר (עורפית! עם מרפסת!). ובין קרצוף לשיוף, בין אריזה לקריזה (כן, לא ממש חרוז), משמח מאד לגלות איך אנחנו עובדים כצוות, מנסים לאזן אחד את השני. איך בזמן שאני עומד לתלוש שערות, הוא פתאום משתלט על העניינים, ולהיפך.
את המתכון הזה לכופתאות הדלעת בקארי, לא אני המצאתי. הוא מופיע בספר המופתי של קלודיה רודן (המלכה!) "ספר הבישול היהודיֿ - מזרח ומערב", ואני מביא אותו כאן בשינויים קלים שלי.
עכשיו מגיע הקטע שבו אני אמור להגיד איך המתכון קשור לפוסט, אבל השעה 2 בלילה, וכל היום קרצפתי חרסינות וארזתי דברים, אז בואו נסתפק בזה שזה ממש טעים, טוב? אם מתעקשים אז אפשר להגיד שהמנה הזו היא מטאפורה לי ולאורי. תופס?

רכיבים:
לכופתאות:
1 ק"ג דלעת (כמות שתספיק ל-2 כוסות פירה דלעת)
1 כוס קמח חומוס
1/2 כוס עלי כוסברה
1/2 פלפל ירוק חריף
ג'ינג'ר טרי (חתיכה בגודל כ-5 ס"מ)
3 שיני שום גדולות
מלח ופלפל

לקארי:
1 פחית חלב קוקוס (400 מ"ל)
4 עגבניות טריות בשלות
1/2 כוס שבבי קוקוס מיובש
1 בצל גדול
1/2 פלפל ירוק חריף
1 כף גדושה זרעי כוסברה טחונים
1 כף גדושה כמון
1 כף גדושה כורכום
4 כפות שמן שומשום (לא חובה)
מלח ופלפל

אופן ההכנה:
מכינים את הכופתאות:
  1. חותכים את הדלעת לקוביות (ללא קליפה כמובן) ומבשלים במים רותחים כ-20 דקות לריכוך. מסננים ומצננים
  2. מועכים את הדלעת לפירה, וסוחטים אותו היטב בידיים כדי להיפטר מעודפי הנוזלים. מניחים בקערה
  3. מגררים בפומפיה את הג'ינג'ר הטרי ומוסיפים לקערה
  4. קוצצים את הכוסברה והפלפל החריף ומוסיפים לקערה
  5. כותשים את שיני השום ומוסיפים לקערה
  6. מוסיפים קמח חומוס, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב היטב.
  7. יוצרים בידיים קציצות ומניחים עם מגש מכוסה בנייר אפייה.
  8. אני דוחף את המגש לפריזר בשלב זה – אבל לא הכרחי

מכינים את הקארי:
  1. קוצצים את הבצל ומטגנים בסיר רחב להזהבה
  2. בינתיים חוצים את העגבניות לחצי ומגררים את התוכן שלהן בפומפיה לקערה
  3. קוצצים את הפלפל החריף ומוסיפים לסיר
  4. כשהבצל זהוב מוסיפים את התבלינים והקוקוס, וממשיכים לטגן כדקה
  5. מוסיפים את העגבניות המגוררות ומערבבים היטב
  6. מוסיפים את חלב הקוקוס, מביאים לרתיחה, מנמיכים מכסים ומבשלים כעשר דקות
  7. מוסיפים לקארי את הכופתאות מהפריזר, מביאים לרתיחה ומבשלים על נמוכה 15 דקות.
  8. מגישים עם אורז לבן

יום חמישי, 16 באפריל 2015

סלט החסה של זיוה


יש משהו בזוגיות
שגורם לך
להקצין אלמנטים,
שבעבר הלא-כזה-רחוק
היו מתונים
באישיותך הגבולית.

אורי, למשל,
אוהב לישון עד מאוחר,
ואז לקום לאט,
ולהתיישב על הספה
ולקרוא קצת
ולנוח
ולבהות באינטרנט
ולשתות קפה
ולנוח,
ואז להתניע את היום.

ואילו אני,
לעומתו,
קצת יותר טיפוס של
יאללה-יאללה.
אין זמן.

לא שאני מתנגד 
לשבת ולנוח ולשתות קפה.
אבל יום שישי היום!
החנויות נסגרות!

אז בזמן שהוא עוד מנמנם,
השעון שלי כבר מתקתק,
ואני מתחיל 
לחשב חישובים.

הידיעה שאם אחכה לו,
הסידורים שלי יתחילו
רק בשתים עשרה וחצי,
מעיפה אותי מהמיטה
בתשע וחצי גג.
והמחשבה ש
ייקח לנו עוד שעתיים
רק להגיע ל
שלב הקפה-על-הספה
גורמת לי להחליט ש..

טוב,
אני צריך ירקות לבישולים של הערב,
ובטח שלא אקנה אותם
בסופר פה ליד
(איכס, מלפפונים רכים!),
אז ארוץ מהר לשוק -
רק עשר דקות הליכה מהבית!

אבל לפני
אשים כביסה במכונה
ככה אוכל לתלות אותה
כשאחזור.
ואם אני כבר בשוק
אולי אביא לאורי
לחוח וחילבה
מהמאפיה התימנית בכרם,
ועל הדרך
אולי גם אביא לאחותי
את הסחוג שרצתה
ממקום אחר לגמרי כמובן!

אבל אולי,
לפני הכל,
אכין מהר מהר עוגה לערב
שתיאפה בזמן ש
אני מצחצח שיניים
ושותה קפה,
כי חייבים קפה,
ורק אז אעשה
כביסה-שוק-לחוח-וואטאבר.

כולה עניין של שעתיים!

מצד שני,
אין ספק ש
הזוגיות גם מקרבת אותך
לעבר כיוונים שלא בטוח ש
היית צועד בהם לבדך.

למשל,
להוריד חמאה,
לקצץ בסוכר,
ולהפחית טיגונים
(אבל לא בחגים!).
ביי ביי לבשר,
אבל לא לשכוח
שבכל מנה צמחונית
חייבים חלבונים!

אפילו שמצד שלישי,
תמיד צריך לחשוד
באדם שמצהיר כי
לסעודה האחרונה שלו
הוא יבקש
סלט חסה.
ס ל ט   ח ס ה !
(שאין בו חלבונים כמעט בכלל!)

אותו אדם
שכשאני אומר לו
שבא לי משהו מתוק,
הוא משיב:
תאכל תפוח ירוק.
ת פ ו ח   י ר ו ק !

משל הייתי אותה
אישה-יפה-בין-הפירות
מהשיר של רמי קליינשטיין,
שמוציאה עוד ממחטה.

חשוד מאד.

ואם כבר פתחנו את הנושא,
אני רוצה לצאת בקריאה נרגשת
אליך, רמי,
ולהבהיר שכשמישהי,
או מישהו,
מסתובבים בשוק
וממררים בבכי
בגלל איזו שואה פרטית,
הם לא רוצים תפוחים
ובטח שלא תמרים.
עדיף שפשוט תציע להם טישו
או שוקולד.
יותר אפקטיבי.


פייר, סלט החסה הזה ספציפית, שאמא של אורי עושה לכבודו במיוחד כמעט בכל פעם שאנחנו באים אליה, הוא סלט ממש טעים. זו הגרסא שלה לסלט הסטנדרטי, שמדגישה את שני הטעמים האהובים על הנסיך: שום וחמוץ.

רכיבים:
ראש חסה קטן (או כ-10 עלים גדולים)
4 בצלים ירוקים
צרור קטן של פטרוזיליה
חופן נדיב של חמוציות
חופן נדיב של אגוזי מלך

לרוטב:
1/2 כפית מלח
1 כף שטוחה סוכר חום
3 שיני שום כתושות
4 כפות שמן זית
2 כפות חומץ (אני השתמשתי בחומץ תפוחים)
מיץ מלימון שלם


אופן ההכנה:
  1. קורעים את החסה לחתיכות גדולות ומניחים בקערה
  2. קוצצים את הבצל הירוק את הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה, יחד עם החמוציות
  3. מערבבים בצנצנת קטנה את כל חומרי הרוטב ומערבבים היטב (עד השלב הזה ניתן להכין כמה שעות מראש. משלב 4 ואילך – להכין בסמוך להגשה).
  4. קולים במחבת את אגוזי המלך במשך כמה דקות, ומוסיפים לקערה
  5. מוסיפים את הרוטב לסלט ומערבבים היטב